Фондация „МС-Мога Сам“ представя „Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“

Документалният филм е посветен на единствената клиника в света, която лекува тежки дегенеративни иневрологични заболявания – Ayush Prana, Керала, Индия


На 29 юли (събота), от 16 ч. Фондация “МС – Мога Сам” ще представи световната премиера на документалния филм “Множествената склероза среща един аюрведа вайдия” / тайната рецепта за лечение на човешкия мозък. Прожекцията ще бъде част от семинара “Мога Сам и Зная Как”, посветен на менталното здраве, организиран от Фондацията. Сред официалните гости на събитието е д-р Прашант Рагаван, който пристига в България по покана на Фондация “МС – Мога сам” за официалната премиера на филма. Той е потомствен аюрведа терапевт и основател на клиниката Ayush Prana в Керала.

Документалният филм „Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“ е посветен на най-древната наука за
живота аюрведа и включва разказите на хора от целия свят, намерили своето решение за преодоляване на тежки
дегенеративни и автоимунни диагнози в аюрведичната медицина. Филмът е с български субтитри, а прожекцията му е напълно безплатна. Поради ограниченият брой места в залата е необходима единствено предварителна регистрация, която може да бъде направена на следния линк.

Режисьор на филма е Николай Василев, автор и режисьор на поредица от документални филми и телевизионни
продукции, сред които Ваклуш, Формулата на Тео, Пътят към Тива и много други. На следния линк е официалният
трейлър на филма
.Преди прожекцията ще поговорим повече по теми, свързани с менталното здраве и аюрведичната терапия при лечението на тежки дегенеративни заболявания с нашите гост-лектори в семинара:

  • Защо смисълът лекува?” – Райна Соколова, логотерапевт
  • За изцелителната формула – йога, юмейхо, медитация и психотерапия” – Калина Радичева, V дан юмейхо
    терапевт, водещ на програмата за личностна трансформация План да Бъда
  • Как Аюрведа лекува психиката и тялото?” – д-р Прашант Рагаван, аюрведа лекар, клиника Аюшпрана,
    Керала, ИндияСеминарът и прожекцията на филма ще се проведе от 16:00 – 20.30 ч. в Кино Люмиер с водещ Биляна Савова, основател на Фондация „МС-Мога Сам“.

Като част от престоя на д-р Прашант в България са планирани срещи с пациенти с множествена склероза и с други
автоимунни заболявания, за които може да направите предварително записване на следния имейл адрес:
plantobe.office@gmail.com.


За повече информация свързана със събитието ни пишете на имейл: plantobegenerator@gmail.com

За Фондацията:
Фондация МС – МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни заболявания. Създадена като движение през 2013 година и регистрирана през септември 2015 г., Фондацията помага на хората и техните близки в посока обучение да се справят сами – психически и физически в живота с МС диагноза. Помага в търсенето на възможности за качествено подобряване на живота им – не само чрез промяна на личната им среда като условия за живот, но и чрез предоставяне на информация за всички съществуващи методи за лечение, които да дават на диагностицираните възможност сами да правят информирани избори за тяхното здраве и лечение.

Фондацията се финансира от дарения и доброволческа подкрепа. Вече втора година хора от цяла България изпращат сгънати оригами фигури на жерави, които Фондацията превръща в красиви декоративни пана, за които търси спонсори като част от кампанията „Свързани: 1000 жерави в подкрепа на хората с множествена склероза“. Благодарение на събраните средства и доброволния труд, Фондацията успява да помогне на хора с Множествена склероза и други автоимунни и неврологични заболявания и на техните близки с осигуряването на достъп и финансиране на психотерапевтични консултации чрез програмата за ментално здраве „Изборът“.

Един от принципите, по които функционира Фондацията, са личните срещи на Биляна Савова с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна в търсенето на индивидуални решения, мотивиращи разговори, съставянето на режим на хранене и двигателна активност, и много други начини за подкрепа.


www.mogasam.org

МС Мога Сам