Фондация „МС-Мога Сам“ представя „ЖИВ УМ – Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“

Документалният филм е посветен на единствената клиника в света, която лекува тежки дегенеративни иневрологични заболявания – Ayush Prana, Керала, Индия

 

На 31 октомври, вторник, от 19 ч. в Кино Люмиер ще се състои Световната премиера на филма „ЖИВ УМ – Множествената склероза среща един аюрведа вайдия“.

ЖИВ УМ (AyurBrain) е филм, посветен на една от най-древните медицински системи в света – Аюрведа (науката за живота), чиято история датира от преди 5000 години. Филмът, заснет в началото на годината в единствената в света специализирана аюрведична клиника за лечение на множествена склероза и други невродегенеративни заболявания – Аюш Прана, прави многоизмерен преглед на тази древна система, наричана още „майката на всички лечебни системи“.


ЖИВ УМ разкрива как благодарение на вековния опит на тази традиция повечето от нелечимите болести в съвременната система на конвенционалната медицина намират своето лечение в Аюрведа. Режисьор и сценарист на филма е Николай Василев. Продуцент Биляна Савова, фондация МС – Мога Сам.
Закупуване на билети

 На следния линк е официалният трейлър на филма.


За повече информация свързана със събитието ни пишете на имейл: plantobegenerator@gmail.com

За Фондацията:
Фондация МС – МОГА САМ е неправителствена организация, която работи в помощ на пациенти с диагноза Множествена склероза и други дегенеративни заболявания. Създадена като движение през 2013 година и регистрирана през септември 2015 г., Фондацията помага на хората и техните близки в посока обучение да се справят сами – психически и физически в живота с МС диагноза. Помага в търсенето на възможности за качествено подобряване на живота им – не само чрез промяна на личната им среда като условия за живот, но и чрез предоставяне на информация за всички съществуващи методи за лечение, които да дават на диагностицираните възможност сами да правят информирани избори за тяхното здраве и лечение.

Фондацията се финансира от дарения и доброволческа подкрепа. Вече втора година хора от цяла България изпращат сгънати оригами фигури на жерави, които Фондацията превръща в красиви декоративни пана, за които търси спонсори като част от кампанията „Свързани: 1000 жерави в подкрепа на хората с множествена склероза“. Благодарение на събраните средства и доброволния труд, Фондацията успява да помогне на хора с Множествена склероза и други автоимунни и неврологични заболявания и на техните близки с осигуряването на достъп и финансиране на психотерапевтични консултации чрез програмата за ментално здраве „Изборът“.

Един от принципите, по които функционира Фондацията, са личните срещи на Биляна Савова с диагностицираните с Множествена склероза в цялата страна в търсенето на индивидуални решения, мотивиращи разговори, съставянето на режим на хранене и двигателна активност, и много други начини за подкрепа.


www.mogasam.org

МС Мога Сам