Фондация „МС-Мога Сам“ стартира програма за ментално здраве „Изборът“

Фондация „МС-Мога сам“ започва записвания за включване в най-новата програма за ментално здраве, насочена в подкрепа на хората с диагноза множествена склероза и други автоимунни заболявания. Това е основната цел, върху която Фондацията ще фокусира дейността си през тази година, за да подкрепи максимално повече хора, осигурявайки им достъп до психотерапевтична помощ, която да им помогне да продължат своя живот въпреки диагнозата. Животът на всеки от нас не свършва с нея. Той започва по нов начин и с нова нагласа, и е въпрос на личен избор и решение как той да продължи.

Благодарение на подкрепата на платформите https://mindfit.bg/ и https://www.hourspace.bg, Фондация „МС-Мога сам“ стартира своята програма, от която ще могат да се възползват както хора с диагноза множествена склероза и други автоимунни заболявания, така и членове на техните семейства и близки, които се грижат за тях. Фондация „МС-Мога сам“ ще съфинансира психотерапевтичните консултации на всеки одобрен за включване в програмата – минимум 12 психотерапевтични консултации за период от 3 месеца.

Програмата за ментално здраве носи името „Изборът“, защото всеки от нас сам избира как да продължи живота си, а стъпките за участие в нея изискват няколко смели и осъзнати избора: 

Определената от вас сума ще превеждате по банковата сметка на Фондацията на месечна база, като ние ще правим пълното заплащане за терапиите въз основа на условията по договорите, които имаме с двете платформи за психотерапия. 

  1. Първи избор: Искам ли да вляза в програмата? Ако отговорът е ДА – натиснете бутона по-долу „Аз избрах“ и попълни всички полета от формата за заявка за включване в програмата. Най-важното изискване е да отговорите мотивирано на единствения въпрос „Защо искам да оздравея?“. След като попълните формата, я изпратете посредством бутона „Изпрати“. За да бъдете одобрени, вашият отговор на този въпрос трябва да бъде свързан единствено и само с вас, лично, с това как вие се чувствате и как искате да живеете. Бъдете искрени и смели! В срок до 10 дни ще получите отговор за включването ви в програмата. 

  2. Втори избор: След като бъдете одобрени, ще ви изпратим анкета, в която трябва да отговорите на няколко допълнителни въпроси, след което ще подпишем предварително споразумение с вас, с което следва да потвърдите желанието си да получавате ритмични психотерапевтични консултации за период от минимум 3 месеца (4 бр. в месеца или 1 път в седмицата). Важно условие е да бъдете ангажирани осъзнато в посещаемостта на терапиите, за да постигнем необходимия резултат за вас. Да бъдете постоянни и отговорни към себе си и към програмата, в която желаете да бъдете включени.

  3. Трети избор: За нас е изключително важно всеки от вас да има самоучастие за осъществяването на терапевтичните консултации, независимо от размера на своите възможности. Не е важно колко точно давате, а че съ-участвате, с което реално вземате най-важното решение –да инвестирате в себе си и в един нов път пред вас! В споразумението, което ще подпишете с Фондацията, следва да уточните и сумата, която бихте могли вие лично да си позволите за всяка терапия, а остатъкът до пълния размер на цената на вашите терапии – ще бъде заплащан от Фондацията за вас. Ако можете да поемете цялата стойност на вашите терапии, направете го. По този начин ще помогнете на някой друг, който няма тази възможност.

Възможностите за провеждане на психотерапевтичните терапии са онлайн или на живо в кабинета на терапевт, избран от вас, от една от двете платформи. Можете да станете част от програмата също ако не живеете в България, a дори и ако се намирате извън Европа. Въпрос на съгласуване е с графика на избрания от вас терапевт.

Вие сте на ход.

Направете смело своят избор!

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *