Личен избор

Прочетох я. И мисля, че е добре всеки, който е доскоснат от този “нелечим” медицински казус да я има и да я прочете. За мен изненади нямаше. По-скоро се чувствах доволна от това, че не съм сама. И да, истината е такава: Терапията е въпрос на Личен Избор!
Но, за да правим избори, трябва да се образоваме. Не се сърдете на лекарите или на официалната медицина. На този етап те толкова могат. И точно в този момент мисля, че най-важното за тях са парите и печалбите, които правят от всеки един продукт, всяка една терапия или експериментално лечение. Всичко се върти около това. Но знания има и най-ценни са тези дошли от споделения личен опит. Скоро един мой приятел, който е студент в медицинския колеж ми сподели, че на лекция по Неврология, професорът, който я е водил след като е поговорил малко за множествената склероза, обяснил е, че е нелечима и рано или късно води до инвалидизация. Признал е, че няма лекарство или терапия на официалната медицина, което да лекува. Но също така е признал и още едно нещо, което признава всичките ни усилия. Та казал е, че “има една група от хора с МС, които се лекуват с алтернативни методи. Не ми е известно дали има излекувани, но истината е, че не се влошават.”
Да, г-н Професор, не се влошаваме.
Защото това избираме ние – да се променим и да продължим напред. По-здрави.
Хубав ден и не забравяйте, че изборите, които правим днес, определят бъдещето ни.
И никой не ни е длъжен или виновен.
518_picture_front
През 2005 г. 40-годишният Свен Бьотхер – журналист, писател, преводач и тв продуцент, се разболява от „нелечимата“ болест множествена склероза. Баща е на три невръстни дъщери и решава да посвети малкото време, което му остава, за да запише „всичко, което ще им е нужно да знаят, за да живеят и оцеляват“ без него. Така се ражда книгата му „Квинтесенции“, която бързо се превръща в бестселър. Тогава всъщност изведнъж му се приисква да вземе нещата в свои ръце и да открие нови пътища отвъд официалната медицина. Лекарите отговарят уклончиво на повечето му въпроси, често ги игнорират арогантно или обявяват всички алтернативни терапии за шарлатанство. Но той не се отказва. Достига до убеждението, че собственото му тяло не му е враг, а партньор, че организмът му е прекрасно функциониращ механизъм, който просто се е пообъркал и е решил, че трябва да се бори и унищожава вещества, които му принадлежат и са му нужни. След множество проучвания Бьотхер сам открива какво е вредно за него и си съставя ясна индивидуална система за пречистване на отрови, за здравословно хранене и живот. Започва да се занимава с йога, със стрелба с лък, с различни упражнения за стимулиране на мускулите.
От 2010 г. насам, както сам казва, е „най-често здрав“. Работи активно и се радва на поотрасналите си дъщери. В настоящата си книга по увлекателен начин той разказва как е постигнал своеобразен „рестарт“ на организма си и предлага не само научно обоснована информация за всичко, свързано с множествената склероза, но и дълбоко емоционална мотивация за побеждаването на болестта със собствени сили.
„Не описвам чудо, а само процеса на самолечение. Не казвам, че съм напълно излекуван, но съм постигнал всичко възможно. И то всъщност никак не е малко и е прекрасно.“
Книгата влиза в остър спор както с лекарите, които често не знаят какво да правят, така и с фармацевтичната промишленост, чийто интерес не е да лекува.
Книгата можете да намерите тук

МС Мога Сам

4 Comments

 1. Елена
  18.11.2016
  Отговор

  Започнах да я чета. Книгата е толкова увлекателна и поучителна, че не мога да спра да чета, а трябва, защото е време за сън. Горещо препоръчвам на всеки, дори и на тези, които не са се докоснали до тази диагноза 🙂

 2. Елена
  18.11.2016
  Отговор

  Книгата е чудесна, изключително увлекателна и поучителна – не мога да спра да чета, а трябва, защото отдавна е време за сън. Горещо я препоръчвам на всеки, дори и на тези, които не са се докоснали до диагнозата МС

  • 19.11.2016
   Отговор

   Да, така е. Добро четиво е за всички, но за съжаление повечето сме устроени така, че да посягаме към подобно четиво, когато вече сме “ударени”. Но и това е нещо. Защото има хора, които дори и ударени не се събуждат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *