СЪБУДЕТЕ СЕ!

Това, което искам да напиша ми се изплъзва. Толкова много емоции, мисли, срещи, трудности, организация, телефони, цветя, усмивки, сълзи… Това бяха последните ми три дни. И ще има още, сигурна съм.

1979143_808176922604613_5107398009518218017_o

Кaто инициатор и участник в предизвикателството бях на инвалиден стол. Почти 24 часа. Беше трудно. Много. Смених гледната точка и това ме обърка. Дори това, че все пак мога да стана, когато се налага и да си вдигна количката, която тежи само 16 килограма, не ми помагаше. Ръцете ми все още са напрегнати и усещам болки във всички малки мускулчета. Но това ще мине. Осъзнаването на другото е важно. Не съм предполагала, че толкова много ще ме емоционира това преживяване. Толкова много, че на срещата вчера звучах объркана и тъжна. Може би хората, които претъпкаха залата по време на фестивала “Свободата да бъдеш” и дойдоха да ме чуят останаха разочаровани от тъгата ми, но това е истината. Бях свободна да бъда това, което съм. В този момент. Това беше изповед. Дори и да съм била объркана, бях истинска. Виждах сълзите в очите на тези, които стояха срещу мен. И те бяха истински. Това е животът. Тук и сега.

Последните няколко дни бяха поредния урок за мен. Предизвиках сама себе си. Ще осмислям дълго време преживяното, но със сигурност днес мога да ви кажа това:

За какво ни е радостта, ако ще се радваме на чуждото нещастие…
За какво ни е здравето, ако не го ценим, когато го имаме …
За какво ни е вярата, ако не вярваме в себе си…
За какво ни е силата, ако ще я ползваме за да рушим…
За какво ни е болката, ако не можем да прощаваме…
За какво ни е желанието, ако се страхуваме от него…
За какво ни е знанието, ако ще го ползваме срещу другите…
За какво ни е свободата, ако не познаваме отговорността…
За какво ни е живота, ако не вървим през него будни …
За какво сме на този свят, ако се страхуваме от събуждането…

Събудете се! Предизвиквам ви да се събудите. Искам по-добро място за живот за мен, за децата ми, за всички. Искам да живея във свят с умни, будни, храбри и здрави хора.

Споделете страницата на кампанията на “МС – МОГА САМ” – ДЕН НА КОЛЕЛА / предизвикателството!

Предизвикайте себе си и вашите приятели! Мислете! Пишете! Подкрепете ни

Благодаря на всички, които помагат: Новамед – за стола, SONY България – за техническото оборудване, ДЕЛФИНА – за експресното отпечатване на фанелки и кърпи с логото на кампанията, на Бианка Хинова, Белослава Хинова, Галина Савова, Гергана Запрянова, Стайко Стайков, Андреа Влъчкова, които доброволно организират, логистицират и движат колелата на кампанията. Благодаря и на тези, които тепърва ще се включат!

Благодаря на всички, които приеха предизвикателството от мен и техните ДНИ на КОЛЕЛА тепърва птредстоят – Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Наталия Симеонова, Саня Армутлиева, Деян Донков, Людмил Дренски, Ваня Шекерова, Галина Савова, Станимир Гъмов, Пенка Станчева, Владина Цекова.

Предизвиквам ви да предизвикате себе си и другите! Не за друго, а да се събудим!

Биляна

МС Мога Сам

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *