СЛЯП КУРАЖ

Онзи ден гледах един от клиповете на TED, в който една жена на инвалиден стол обясняваше на многобройната публика, как не трябва да приемаме хора като нея единствено и само като вдъхновение. Да, те не са вдъхновение. Те са много повече от това! Но трябва да имаме куража да ги видим, да ги усетим и да поемем уроците, които те ни дават.

Те не са вдъхновение! Те са Учители!

Представям ви Учителят Бил Ъруин – първият слепец, преминал Апалачиан Трейл (Пътеката на Апалачите) – пътешествие, продължаващо 3400 км. Бившият алкохолик ходи без никаква човешка компания или подкрепа, без карта или компас, само с кучето си водач Ориент и с неотслабваща вяра в Бог.

Бил и кучето стават известни като „Ориент Експрес“. Те привличат вниманието на безброй ТВ екипи, тълпящи се из планинската верига на Апалачите, и дават на хората с увреждания надежда, че приключенията под открито небе не са съвсем недостъпни за тях.

Истинската история на Бил и неговия опит да премине наведнъж целия маршрут ще бъде разказана във филма „Сляп кураж“ и в книга със същото заглавие. Снимките трябва да започнат по Пътеката на Апалачите по-късно тази година, а засега премиерата е предвидена за 2016 г.

Примерът на Ъруин е поредното доказателство, че когато човек наистина желае и вярва в нещо, няма сила, която да го спре. Няма как и да не се замислим, че ежедневните ни оправдания да не свършим едно или друго, да не стигнем до края на възможностите си, изглеждат някак нищожни на фона на всичко, което приключенецът е преодолял по пътя си.

източник – www.360mag.bg

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *