НАЗАЕМ ОТ БЛИЦ ЗДРАВЕ: Д-р Петър Найденов: Множествена склероза и диабет вече се лекуват напълно!

(Статията ми се стори интересна, а и от няколко години хомеопатията доста сериозно и успешно навлезе в моя живот и живота на близките ми! Не познавам д-р Петър Найденов http://peter.bogatstvo.info/bg/, но нищо не пречи да прочетем мнението му.)

Хомеопатичната детоксикация навлиза като лечебен метод и в България

Холандският хомеопат Тон Янсен https://www.facebook.com/homeodetox беше в България това лято и изнесе семинари за родители, на които обясни как да се справим с уврежданията от ваксини, антибиотици, упойки, наркотици и токсични химикали, които водят до увреждания на имунната система, аутизъм, рак и др. болести. За възможностите на развития от Тон Янсен метод на хомеопатичната детоксикация разговаряме с първия му български ученик д-р Петър Найденов, който се занимава от 20 години с класическа хомеопатия.

– Д-р Найденов, защо е нужна хомеопатична детоксикация?
– Навремето основният токсин е бил живакът. Позлатяването е ставало с живачни разтвори на златото. От живака пораженията били ужасни. Докато сега основните токсини, които увреждат здравето на хората, са антибиотиците, живачните пломби на зъбите (с амалгама), ваксините, хормоналните препарати и други лекарства. В крайна сметка те водят до хроничните болести – хронично дегенеративни, разстройства на хормоналния баланс, автоимунни заболявания и т.н.

– Какво представлява хомеопатичната детоксикация?
– Това е специална форма на хомеопатия, развита едновременно на различни места по света – в САЩ, Австралия и Холандия. Тон Янсен е един от холандските хомеопати, който започва да развива този метод и за разлика от останалите го прилага за много болести. В началото хомеопатичната детоксикация е предназначена да помага на деца, увредени от ваксини, например с аутизъм.

– За лечението на още какви болести Тон Янсен използва този медод?

– Той ми е показвал случаи на излекувани хора от диабет, от рак, от множествена склероза. Негова пациентка с множествена склероза е била 7 години на инвалидна количка, а сега кара колело по 17 км на ден.

– Това, което казвате, звучи еретично за вашите колеги от официалната медицина…
– Може да звучи невероятно, но е факт. Том Янсен прави истинска революция не само в хомеопатията, а въобще в лечението на болестите с медицински методи. Запознат съм с хомеопатията от 20 години и работя главно с деца, които са увредени не само от ваксини, но и от антибиотици, от лекарства, които взема майката през бременността. Бях чувал, че някъде в Холандия се прави хомеопатична детоксикация и попаднах случайно преди година на курс на Тон Янсен. Бях поразен от това, което видях.

Дъщерята на Тон Янсен е била увредена след ваксинация

преди 30 години. Започва двустранен отит. Вкарват я в болница, където развива менингоенцефалит и изпада в кома. Лекарите му казват след известно време, че детето е много увредено, че от това човек не става. Но Янсен я взима от болницата и се обръща към лекарка хомеопат. Тази жена изправя на крака дъщеря му, която след това завършва колеж, свири на музикални инструменти, рисува прекрасно и се занимава с деца. Така Тон Янсен се запалва по хомеопатията и започва да я изучава. Според него всяко лекарство, всяка ваксина, всеки изкуствено внесен в организма хормон, както и токсините от околната среда, Е-тата в храните влияят на организма не само на физично, но и на енергийно ниво. В крайна сметка всичко е вибрация. Материя и енергия са взаимозаменяеми. Когато се приемат лекарства, в организма се вкарва определен модел на боледуване, свързан с определени лекарства.

Дава пример с дете, което след ваксинация получава освен аутизъм, спазми, невъзможност да преглъща, заради което са го хранили с тръбичка. На 10 години не е можело нито да чете, нито да пише. Янсен започва да го лекува, като му дава хомеопатично лекарство, приготвено от ваксина, но има само леко подобрение. От майката разбира, че във втория месец на бременността е ходила да й умъртвят корен на зъб с местна упойка. Тогава прави хомеопатично лекарство на базата на тази местна упойка и детето започва да ходи, да се храни нормално и тръгва на училище.

При друг случай на дете с аутизъм Тон Янсен разбира от майката, че по време на бременността е пила кока-кола, която е с аспартам. Тогава приготвя лекарство от аспартам и детето се оправя. Той има хиляди случаи, като всяка седмица изписва по 15 пациенти, които са напълно излекувани от него.

– Да разбираме ли, че хомеопатичното лекарство се прави от отровата, която е предизвикала интоксикацията?

– Да, точно така. Като се разрежда хомеопатично и се потенцира. Янсен прави три типа лекарства. Едните са от ваксини, вторите са от стандартните лекарства в медицината и третата група хомеопатични лекарства са направени от човешки ендогенни субстанции, като инсулин, холестерин, адреналин и т.н. Те са

за подкрепа на определени органи,

които са отказали да функционират. Има четвърта група – класическите хомеопатични лекарства, които обаче се използват в друг контекст на базата на обширните му познания за билките и техните полезни свойства. Например има хомеопатични лекарства, които Янсен използва за поддръжка на хипофизата, на щитовидната жлеза, на панкреаса, на червата, на бъбреците и т.н.

– Колко време трябва да се приемат тези лекарства?
– Едно негово лечение обикновено трае от 7 до 10 месеца. В определени случаи и повече от година. През това време предписва комбинации и поредици от лекарства, които се взимат доста по-начесто от тези в класическата хомеопатия. Предстои курс по хомеопатична детоксикация на Том Янсен в България. Той е предназначен за лекари, практикуващи хомеопатия. При Тон Янсен се обучават в Холандия курсисти от 57 държави. Но сега колегите ще имат уникалния шанс той да дойде в България и да ни обучава на място на 1 и 2 ноември в София. А на 31 октомври ще консултира пациенти и колегите ще могат да видят как Янсен работи.

– Обяснете как се лекуват автоимунни заболявания, като диабет, при които пациентите са на постоянна поддържаща терапия?
– Колежка, която работи като джипи, е поставила ваксини със закъснение на недоносено дете, което отключва диабет. Оказа се, че детото е заченато ин витро, че майката е стимулирана хормонално преди и по време на цялата бременност. Веднага попитах Тон Янсен какво може да се направи за това дете. Той каза, че

има десетки деца, излекувани от диабет тип 1

Като чух това, подскочих, защото медицината ни учи, че това е нелечимо заболяване. Янсен разпита бащата и майката, за да разбере какво е предизвикало интоксикацията, и направи схема, която спазват около месец. Колежката ми се обади да каже, че в момента детето е само на 5 единици инсулин дневно, докато преди това е било на 15 единици. В момента се е стабилизирало, като в началото на лечението стойностите са хвърчали. Тон Янсен каза, че това е хубав прогностичен белег. След като нивата на захарта хвърчат нагоре-надолу, означава, че панкреасът произвежда инсулин и затова не могат да му уцелят дозата. Дава му и инсулин, който е хомеопатично приготвен – извлек от човешки инсулин, от който е направено хомеопатично лекарство. То трябва да стимулира и балансира работата на панкреаса.

Препоръча и диета, както и хранителни добавки. В организма има съединение – биологичноактивно вещество, което ако няма цинк в организма, то се задръства с живак и започват проблемите. Затова Янсен използва много хранителни добавки с цинк, селен, антиоксиданти. Като цяло се получава завършена схема на лечение.

– Има ли успех с възрастни, които са тровени с години?
– Той дава пример с неговата майка, която на 70 години била с тежка форма на коксартроза. Но я лекува хомеопатично и на тези години майка му започва да кара колело и да живее съвсем нормално. Той твърди, че няма нелечими заболявания.

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *