Колко вода ще изпиете днес?

Pouring water into glass

Аз ще изпия около 2 литра. Може и повече. Винаги съм пиела много вода. И често това, кой колко вода пие, е обект на разговори и спорове. Наистина има хора, които почти не пият вода и смятат това за правилно. Най-вероятно при всеки човек е различно, но последните ми преживявания, свързани с ортопедичната операция, която преживях, усетих с пълна сила, колко е важно това. Всички медицински лица, които се грижеха за мен и другите пациенти не спираха да повтарят, колко е важно да пием много вода. Поради сериозността на операцията в първите дни след нея към мен беше прикачен катетър. И торбичка. И благодарение на това виждах какво става, когато не пия достатъчно вода и обратно – когато пия. Също реципрочно на това, което виждах в торбичката като количество и цвят беше и това, как се чувствах. Със сигурност с повече вода се усещах много по-добре – по-малко болка, с повече енергия, с по-добър сън. За себе си знам колко е важна водата, но не съм сигурна за другите. По-скоро за тези, с които се срещам все по-често – хората с диагноза Множествена Склероза. Голяма част от тях не пият вода, за да стопират по този начин проблема с контрола на пикочния мехур и за да не стигнат до там да живеят с памперс, което за тях е унизително и дискомфортно. Да, но пък не осъзнават всъщност колко си вредят сами с това, че не поемат достатъчно вода. А за функционирането на мозъка водата е от изключителна важност. И не само. За цялото тяло е важна. За всички органи. Машината-тяло има нужда от гориво. И това гориво се нарича вода.

Попаднах на изследванията и книгите на д-р Батманжелидж тези дни и се зачетох. Съгласна съм с повечето неща, за които пише. Но не съм напълно съгласна с това, че лекарите не казват на пациентите си колко е важно да поемат нормалното за тях количество вода. На мен винаги са ми казвали. Може би съм попадала на такива. Но пък не е и нужно те да го казват. Ние просто трябва да го знаем. Водата е живот. Ние сме вода. И не трябва да се заблуждаваме, че соковете, чайовете и другите течности, които поемаме заместват водата. Водата си е вода – чиста и пълна с енергия. И всъщност водата, с която поемаме поредното “вълшебно” хапче е много по-полезна и лечителна за нас, отколкото самото хапче.

“Ти не си болен, а си жаден.” – така ли е? Няма да ви струва нищо да помислите върху това и да опитате. Рецептата, която се препоръчва от д-р Батманжелидж е помогнала на много хора. Дори и на такива с МС. Потърсете и прочетете неговото знание. Със сигурност ще ви даде още познания за тялото ви и отношението ви към водата. А и защо да не решите “лечимите или нелечими медицински казуси”, според официалната медицина, с които тялото е натоварено. Помислете. Поемете наистина отговорността за здравето си в собствените ръце.

vodata-lekuva-lekarstvata-ubivat-d-r-f-batmandzhelidzh

част от книгата „Водата лекува, лекарствата убиват — Лечение на всички болести чрез пиене на вода” на д-р Ф. Батманжелидж, ИК “Здраве и щастие”

“Когато организмът, който постепенно губи вода, започва да буксува и сигнализира, че тя не му е достатъчна, ние наричаме тези симптоми и признаци за регионално и локално физиологично обезводняване — болести или синдроми с неизвестен произход (болести с неизвестна етиология). А след като беше открита структурата на ДНК, започнахме да обвиняваме за всички проблеми гените, без да осъзнаваме очевидния факт, че когато една клетка започва да изсъхва и да се разрушава отвътре, нейното ядро и молекулата на ДНК също стават жертва на този процес.

В резултат от двадесетгодишната ми изследователска дейност бе направен научен пробив в медицината, чиито резултати смятам да споделя с вас. Отначало се опитвах да стигна до медицинската общност с надеждата, че там ще проявят интерес към данните, които получих, и ще ги използват при разработването на нови методи за лечение. Ентусиазмът и надеждата ми се дължаха единствено на моята наивност. Подходът, който предложих — да се лекува обезводняването на организма с вода, а не с токсични медикаменти, които носят на пациента повече вреда, отколкото полза, не се оказа достатъчно сложен, за да направи впечатление на пациента и да прослави лекаря. Но още по-лошо е, че този подход не позволява да се удължава течението на болестта и лишава лекаря от възможността да спечели пари от това. Разбира се, ако пациентите знаеха, че техните здравословни проблеми се крият в недостатъчната вода, постъпваща в организма, тогава защо би трябвало да ходят отново на лекар? Това е главната причина, поради която практикуващите лекари пренебрегнаха този пробив в медицината. Те премълчаваха резултатите от изследванията и така ме принудиха да предложа тази информация направо на хората.

Обществото трябва да научи, че днес медицинската наука разбира абсолютно неправилно същността на симптомите на трайното обезводняване на вътрешната среда на клетките. При диагностичните процедури, при които се измерват твърдите компоненти на кръвта, не се отделя никакво внимание на недостига на вода вътре в клетката. А природата е измислила кръвотворния процес така, че съставът на кръвта да се поддържа в рамките на стандартни параметри, дори ако заради това останалите тъкани трябва да жертват част от своите резерви. Един от тези резервни елементи е водата. При недостатъчно постъпване на вода от външни източници, т.е. вода, която пием, тя първа се отнема от по-малко активните тъкани и се използва за поддържане на необходимата консистенция на кръвта.

Когато изсъхващите клетки в поразените от обезводняване области на организма постепенно губят своята работоспособност и се появяват симптоми на недостиг на вода, съвременната медицина вместо да насочи интелектуалната си мощ за изясняване на физиологичните причини за появата на тези симптоми, нарича тези състояния болести и измисля лечения с използване на смъртоносни химически вещества. Заболяванията от обезводняване и без това са достатъчно тежки, но лекарите още повече влошават нещата, като натоварват организма с токсични химически препарати в името на постиженията на медицинската наука.

Разбира се, всичко това се прави за пари. Благодарение на користния подход към симптомите на обезводняването, практикуващи се през миналия век, беше създадена такава система за здравеопазване, която живее и просперира от парите на хората, чийто организъм „се освобождава от симптомите”, но продължава да си остава дехидратиран. За целта се използват химически средства, заглушаващи отчаяните викове на измъченото от жажда тяло. Ето защо обществото покорно носи непосилното бреме на разходите за системата на здравеопазването, които се увеличават всяка година с 12 %. Днес общата цифра възлиза на около 1,7 билиона долара и продължава да расте.

Застрахователните компании непрекъснато повишават вноските за здравно осигуряване, а същевременно методично орязват сумите, отпускани за здравни услуги, като все повече и повече прехвърлят бремето на разходите върху плещите на своите клиенти. Не е чудно, че днес в Америка повече от 40 милиона души нямат медицинска застраховка — страната на изобилието попадна в зависимост от безскрупулни бизнесмени, които се грижат само за собствените си интереси. Сигурен съм, че помните сензационните съобщения в медиите как висши корпоративни дейци години наред са си изплащали десетки милиони долари, докато техните компании са търпели загуби и са потъвали.

Системата на здравеопазването не е изключение и тя се различава от останалите само по това, че хората са принудени да жертват и последното и всеки път да плащат толкова, колкото им се поиска. Ние можем да се откажем да купим скъпа кола, но сме принудени да плащаме стремително растящите суми за здравеопазването, колкото и абсурдни да са те. Добрата новина, която искам да споделя с вас е, че щателно проверената научна информация за здравето, което се съдържа в чаша вода, ще обърне с главата надолу тази система и нейните слуги. През близките години повечето от тези учреждения ще трябва да разберат, че хората повече не желаят да бъдат мамени с медицински фарсове и с медицински документи на неразбираем жаргон. Хората постепенно ще открият водата като главното лекарство срещу всички болести.

Всяка година тероризмът на фармацевтичните компании взема повече жертви от всички останали форми на терор, взети заедно. Главната отлика на фармацефтичния тероризъм е, че той позволява на шепа хора да печелят от огромното мнозинство от населението, принудено да се раздели със спестяванията си преди да умре преждевременно в мъки. Включих поместения по-долу текст на интернет сайта www.watercure.com. Всъщност написах тази книга, за да разоблича античовешката същност на химическия тероризъм на фармацевтичните компании и да насоча вниманието на обществеността към липсата на интерес сред медиите към онова, което става. Те знаят за лечението с вода, но въпреки това упорито мълчат.”

източници: www.budnaera.com; https://bg.wikipedia.org/wiki/Ферейдун_Батманжелидж; www.watercure.com;  PDF на книгата

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *