ЙОГА И АЮРВЕДА, лечението

Книгата на Дейвид Фроли “Йога и Аюрведа”

“Аюрведа е самоизцеление, което е възможно чрез самопознание. Последователите на аюрведа трябва да я използват като инструмент за самоизследване, дори ако това изисква болезнено проучване на собствените грешки и ограничения.”

Тази книга е добре да бъде прочетена от всеки, който е тръгнал по пътя на изцелението чрез методите на аюрведа. Както винаги съм казвала, ако не направиш усилия да разбереш Аюрведа и нейните методи на въздействие, ако не започнеш да комбинираш уникалното действие на тези хилядолетни методи с хилядолетното Йога знание, ако не се запознаеш отблизо със себе си няма да постигнеш успешно лечение. Поемете този път с ясното съзнание, че можете да си помогнете сами. Желание и кураж! Това ви трябва.

Терапията аз разделям на три части, взаимно и неотменимо свързани: част терапии и билки, част йога и медитация и последната част е самопознанието, самодисциплината, самоизцелението. Няма как да мине без вашето 100%-тово участие. И ако някой все още си мисли, че само билки, масла и терапии ще направят чудото, много се заблуждава. Пътят е дълъг и различен, но е вълнуващо интересен и малките успехи са с всяка следваща крачка. И последно: според Аюрведа причинината за болестите е невежеството. Бъдете гладни за знания за себе си! И останете такива до края на живота си…

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *