ИСКРАТА, ОТ КОЯТО ИМАШ НУЖДА…

Четете бавно. Изживейте всяка една дума, всяка една буквичка. В тези кратки изречения ще намерите точно това, от което имате нужда. Тук и сега.

c184c13dd9f5

“… защото го заслужаваш, защото понякога имаш нужда от малка искра, която да запали огъня в теб, защото… за да промениш нещо в света си, е нужно да започнеш от малка промяна в себе си, в начина си на възприемане, в отношението си; защото… просто така: Светлината и сянката, и двете са танцът на Любовта.”

“Роден си с потенциал. Роден си с доброта и вяра. Роден си с идеали и мечти. Роден си с величие. Роден си с криле. Не си роден, за да пълзиш, затова недей. Имаш криле. Научи се да ги използваш и лети.”

“Защо стоиш в затвор, когато вратата е толкова широко отворена?
Престани да действаш толкова на дребно. Ти си Вселената във възторжено движение.”

“Не знаеш ли все още? Твоята светлива запалва световете.
Разкъсай маската. Лицето ти е великолепно.
Ти си огледало, отразяващо величествено лице.Тази Вселена не е отвън теб. Погледни в себе си. Всичко, което искаш, ти вече си това.”

“Душата на душата на Вселената е Любов.
Не си капка в океана. Ти си целият океан в една капка.”

След голямо чудене каква да е днешната неделна приказка, реших да ви цитирам персийския поет, мислител, учител и философ Джеляледдин Руми, наричан Мевляна, който е роден през трудната за осъзнаване днес, далечната 1207-ма. Отдавна съм привлечена от суфи философията и намирам в нея голяма част от отговорите, които търся. А търся, защото колкото повече навлизаш навътре, толкова повече стават въпросите. И защото съм избрала да бъда мислеща прашинка, която макар и малка, ако промени себе си, може да промени и нещо друго…

И не искам да бъда ограничавана от граници, от религии, от канони и правила. Аз съм човек. И тази земя е на хората и на техните постъпки. И ако не ни харесва какво се случва сега, трябва да осъзнаем, че ние сме причината да е такова, каквото е. Всичко е продукт на нашите действия. Всичко! И точно в тази уморена действителност е удивително да усетиш живите думи на Руми, които са изречени преди повече от осем столетия…

Търсете

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *