ИСКРАТА, ОТ КОЯТО ИМАШ НУЖДА…

Четете бавно. Изживейте всяка една дума, всяка една буквичка. В тези кратки изречения ще намерите точно това, от което имате нужда. Тук и сега.

c184c13dd9f5

“… защото го заслужаваш, защото понякога имаш нужда от малка искра, която да запали огъня в теб, защото… за да промениш нещо в света си, е нужно да започнеш от малка промяна в себе си, в начина си на възприемане, в отношението си; защото… просто така: Светлината и сянката, и двете са танцът на Любовта.”

“Роден си с потенциал. Роден си с доброта и вяра. Роден си с идеали и мечти. Роден си с величие. Роден си с криле. Не си роден, за да пълзиш, затова недей. Имаш криле. Научи се да ги използваш и лети.”

“Защо стоиш в затвор, когато вратата е толкова широко отворена?
Престани да действаш толкова на дребно. Ти си Вселената във възторжено движение.”

“Не знаеш ли все още? Твоята светлива запалва световете.
Разкъсай маската. Лицето ти е великолепно.
Ти си огледало, отразяващо величествено лице.Тази Вселена не е отвън теб. Погледни в себе си. Всичко, което искаш, ти вече си това.”

“Душата на душата на Вселената е Любов.
Не си капка в океана. Ти си целият океан в една капка.”

След голямо чудене каква да е днешната неделна приказка, реших да ви цитирам персийския поет, мислител, учител и философ Джеляледдин Руми, наричан Мевляна, който е роден през трудната за осъзнаване днес, далечната 1207-ма. Отдавна съм привлечена от суфи философията и намирам в нея голяма част от отговорите, които търся. А търся, защото колкото повече навлизаш навътре, толкова повече стават въпросите. И защото съм избрала да бъда мислеща прашинка, която макар и малка, ако промени себе си, може да промени и нещо друго…

И не искам да бъда ограничавана от граници, от религии, от канони и правила. Аз съм човек. И тази земя е на хората и на техните постъпки. И ако не ни харесва какво се случва сега, трябва да осъзнаем, че ние сме причината да е такова, каквото е. Всичко е продукт на нашите действия. Всичко! И точно в тази уморена действителност е удивително да усетиш живите думи на Руми, които са изречени преди повече от осем столетия…

Търсете

mogasam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *