ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА?

Вчера, в 15:00 часа в интернет пространството публикувах Отвореното писмо – предизвикателство до министър Москов. В същия час го изпратих и на адреса на пресцентъра на Министерството на здравеопазването. В 16:00 получих телефонно обаждане от пресаташето на кабинета. Въпросите, които ми зададе бяха – какво точно искам от монистъра и как си представям, че медиите ще отразят това. С две думи – неадекватна реакция. А медиите, които получиха писмото в същия час, нямат все още никаква реакция. Ако нещо се случва по телевизия и радио, като отразяване на кампанията до този момент е плод само на приятелства. Също така по същото време на отправеното предизвикателство от Ваня Шекерова към кмета на София, Йорданка Фандъкова получихме следната реакция – отказ от суеверие!

Разказвам ви всичко това, за да сте информирани. И ви заявявам, че няма да се откажа. Единственото, което бих могла да загубя е само време. Но пък не го смятам за пропиляно. Ще бия камбаната до тогава, докато някой реагира адекватно. Но това, как реагират управниците и медиите е реципрочно на това как реагирате и вие, които сте във Фейсбук и интернет – минимална подкрепа и апатия. Искате ли промяна? Знам, че искате. Тогава бъдете вие промяната! Бъдете безпристрастната медия, която ще предизвиква и ще отразява случващото се… Няма как да стане, ако само наблюдавате. Това не е любимото ви реалити шоу. Това е реалността, в която живеем. Всички.

Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен;
Човекът има връзка с Континента,
той е част от всичко друго;
отмъкне ли Морето буца Пръст,
по-малка става територията на Европа,
както ако откъсне Полуостров цял или събори Замък
на твой приятел или твоя собствен Замък;
всяка човешка смърт ме намалява,
аз съм част от цялото Човечество;
и затова недей да питаш
за кого бие камбаната:
КАМБАНАТА БИЕ ЗА ТЕБ.
Джон Дън

А ако Джон Дън не ви е достатъчен – ето още едно вдъхновение от Антоан дьо Сент Екзюпери:

“Винаги съм ненавиждал ролята на наблюдател. Какво съм аз ако не взема участие? За да бъда, аз трябва да участвам.”

https://mogasam.wordpress.com/2015/05/04/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

( легенда на символите, които използвате във Facebook: LIKE = наблюдение; SHARE = участие )

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *