Living proof / Доказателство за живот извън системата

 

На 26 май, събота, в кино Люмиер, по инициатива на Фондация “МС – Мога сам” и като част от отбелязването на Световния ден на Множествената Склероза, ще се състои първото представяне в Европа на документалния филм “Живо доказателство” /”Living proof”/. Филмът ще бъде представен лично от неговия продуцент и режисьор, канадеца Мат Ембри, който живее с диагнозата “Множествена склероза” вече повече от 20 години и е на посещение у нас по специална покана на “МС – Мога сам”

ПРОГРАМА
14:00 – 15:30 ч. Първа прожекция на “Живо доказателство”
15:30 – 17:00 ч. Въпроси и отговори към Мат Ембри
17:00 – 18:30 ч. Втора прожекция на “Живо доказателство”
18:30 – 19:30 ч. Въпроси и отговори към Мат Ембри

БИЛЕТИТЕ ЗА ПРОЖЕКЦИИТЕ СА ОСИГУРЕНИ ОТ ФОНДАЦИЯ “МС – МОГА САМ”, НО ПОРАДИ ОГРАНИЧЕНИЯ БРОЙ МЕСТА, СЕ ИЗИСКВА РЕГИСТРАЦИЯ.

За прожекцията от 14:00 ч. моля да се регистрирате предварително на https://bit.ly/2FamzL9
За прожекцията от 17:00 ч. моля да се регистрирате предварително на https://bit.ly/2HmJpVH

*Залата разполага със специални места, предназначени за хора с инвалидни колички
**Моля, изберете само една от двете прожекции

Кой е Мат Ембри?
Филмов продуцент и режисьор от Канада. Собственик на канадската продуцентска компания “Spotlight productions”. Диагностициран с “Множествена склероза” (МС) през 1995 г. След поставяне на диагнозата, заедно със своя баща (изследовател – геолог) д-р Аштън Ембри, започва да пътува и да се среща с най-добрите специалисти по Множествена склероза в света с надеждата да открият пробив в лечението на това заболяване.

Пътуването му от Англия до Айова го среща и с много хора с тази диагноза, които споделят собствените си знания и опит в лечението на МС, пренебрегвайки съветите на невролозите и скъпоструващото лечение, което традиционната медицина проповядва. На база на информацията, до която достига, Мат Ембри изготвя своята програма за живот, която включва стриктен режим на хранене, сън и физически упражнения, благодарение на които днес, 23 години по-късно, неговото заболяване протича безсимптоматично.

Филмът “Living Proof” /”Живо доказателство”
Филмът проследява пътя на Мат и неговия баща, от Англия до Айова, в търсене на отговори относно възможностите за лечение на това заболяване, в това число с методите на холистичната медицина. Филмът поставя редица въпроси, свързани с ефективността на терапията, която традиционната медицина познава и фармацевтичните компании поддържат.

До момента, “Живо доказателство” е представен единствено в Канада, Северна Америка и Австралия.
Представянето на филма в София е премиера за Европа.

https://www.facebook.com/events/1966579713655671/

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *