ТАЙНАТА НА ЖИВОТА от Стив Джобс в 46 секунди / The Secret of Life from Steve Jobs in 46 Seconds

ОСТАНЕТЕ СИ ГЛАДНИ. ОСТАНЕТЕ СИ БЕЗРАЗСЪДНИ.

Стив Джобс е човекът, който ме е вдъхновявал най-много през последните 20 години от моя живот. Не е само той, но неговото име е на първо място в списъка с моите ментори. Наричам тези хора ментори, защото те са ми дали най-ценната подкрепа, от която съм имала нужда в различни етапи на живота си. Неговата реч пред студентите на Станфордския Университет ме изправи на крака преди 6 години.

Тогава я слушах всеки ден – сутрин и вечер. Ето няколко цитата от нея:

“Да помниш, че ще умреш, е най-добрият начин да се избегне капанът на мисленето, че имаш нещо да губиш. Вече си гол. Няма причина да не следваш сърцето си.”

„Когато бях на 17, прочетох цитат, който гласеше нещо от рода: Ако живееш всеки свой ден така, сякаш той е последният ти, един ден най-вероятно ще се окажеш прав. Това ми направи впечатление и от тогава – за последните 33 години, всяка сутрин се гледам в огледалото и се питам. Ако днес беше последният ден от живота ми, бих ли направил това, което бих направил днес. И всеки път когато отговорът на този въпрос е бил не за прекалено много поредни ни, знаех, че трябва да променя нещо.“

Сега ви предлагам нещо, на което попаднах днес! Също мъдро и вдъхновяващо.

http://www.brainpickings.org/2011/12/02/steve-jobs-1995-life-failure/

Не ми остава нищо друго освен за пореден път да благодаря на този уникален човек! БЛАГОДАРЯ, Стив!

МС Мога Сам

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *