САМО МЪЛЧАЛИВИЯТ УМ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЕКУВАЩ / Дийпак Чопра

This image has an empty alt attribute; its file name is 106160542-1570029112219img_1580.jpg

Deepak Chopra, co-founder of the Chopra Center for Wellbeing and the founder of the Chopra Foundation.Adam Jeffery | CNBC

Кризите призовават за действие, а кризата COVID-19 предизвика глобални действия, голяма част от които са мотивирани от тревога, страх и несигурност. Но какво да кажем за отделния човек, който чувства страх и е несигурен? Бих искал да предложа отговор, който се основава на мълчаливия ум. Осъзнавам, че този подход може да звучи малко извънземно или грешно схванато „духовно“, но строенето на въздушни замъци или бягство от себе си, не е това, което си мислите за мълчаливия ум.

Мълчаливият ум е свързан с вашето начало, с вашият извор. Всеки от нас разчита на най-горния слой на ума, който е винаги активен, постоянно мисли и чувства. Но когато тези чувства се фиксират върху тревожност, ужас и несигурност, активният ум не може да се измъкне от собствения си омагьосан кръг. Умствената дейност става безполезна за самолечението, точно както бясно движещата се кола, не може да употреби собствените си спирачки, за да спре.

цялата статия

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *