ОТНАСАЙТЕ СЕ ДОБРЕ СЪС СЕБЕ СИ. РАДВАЙТЕ СЕ НА ДРУГИТЕ.

wpapers_ru_Steve-Jobs-11

“Достигнах върха на успеха в световния бизнес. В очите на другите животът ми е най-точен пример за успех. И все пак, извън работата ми усетих малко щастие. Накрая богатството е просто житейски факт, с който съм свикнал.

В този момент, лежейки в болничното си легло и припомняйки живота си, осъзнах, че цялото това признание и богатство, с което толкова се гордеех, са избледнели и са станали безмислени пред лицето на предстоящата смърт.

В тъмнината гледам към зелените светлини на машината, която ме поддържа жив и чувам бръмчащите механични звуци, усещам дъха на Господа на смъртта, който се приближава…

Сега знам, че когато постигнем достатъчно богатство, за да живеем живота си, трябва да започнем да се стремим към други неща, които не са свързани с парите… Неща, които са много по-важни. Може би връзки, може би изкуство, може би мечта от младостта.

Непрекъснатото преследване на богатството само превръщат човека в лудо същество, точно като мен.

Господ ние дал умението да усетим любовта в сърцето на всеки човек, а не илюзията, която ни носи богатството.

Парите, които спечелих през живота си, не мога да взема със себе си.

Единственото, което мога да взема са спомените от любовта.

Това е истинското богатство, което ще остане с теб, ще ти бъде компания, ще ти дава сила и светлина.

Любовта може да пропътува хиляди километри. Животът няма граници. Отивай, където искаш да отидеш. Достигни върховете, които искаш да докоснеш. Всичко е в сърцето и ръцете ти.

Кое е най-скъпото легло в света? “Леглото на болния”.

Можеш да наемеш някой да кара кола вместо теб, да прави пари вместо теб, но никой няма да бори болестта вместо теб. Загубените материални неща могат да бъдат намерени. Но има едно нещо, което, когато се загуби, никога повече не може да се намери – животът.

Когато човек влезе в операционната, осъзнава, че има една книга, която още не я е прочел – “Книгата на здравословния живот”.

В която и фаза на живота да сме, с времето ще се изправим пред деня, в който завесата се спуска.

Ценете любовта на семейството, любовта на съптугата ви, любовта на приятелите ви…

Отнасяйте се добре със себе си. Радвайте се на другите.”

Казват, че това са последните думи на Стив Джобс. На него може да му се вярва. Аз му вярвам. Той имаше смелостта да казва неща, които всички си мислят, но много малко се осмеляват да ги изричат. Направил го е и в последните си дни.

Неговата реч пред студентите на Станфордския Университет е също много вдъховяваща и тя ме изправи на крака преди години. Слушах я почти всеки ден. Можете да си я припомните тук  Стив Джобс / реч

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *