Неделна приказка: Стълба към сърцето

Публикувам тескта, който ми изпрати едно момиче с голямо сърце – Анна-Александра от Добрич. Тя е сред първите намерили писмо в бутилка и помага на Станка от Добрич с каквото може. Помощта обаче е и в двете посоки. 

За заболяването Множествена склероза не знаех почти нищо, освен че е автоимунно заболяване, което постепенно те обездвижва. След това надникнах и видях малко от личната история в семейството на моя съученичка, чиято майка днес създава тази интернет платформа и кампания в подкрепа на хора с МС. Нейната вдъхновяваща философия за лечението и живеенето с Множествена склероза е толкова заразителна, че човек не може да остане пасивен и недокоснат от идеята.

Преди време в разговор по телефона Биляна ми каза – „Те не знаят, че ни помагат дори повече, от колкото ние на тях“. Тогава се замислих за помощта, поисканата и дадената, осмислената и истинската, за протегнатата ръка. Така проблемът с преодоляването на десетина стъпала се оказа дълъг и труден път към собственото ми сърце и съзнание.

Ами сега? Как да помогна, с какво ще мога да съм полезна, ще мога ли физически да осигуря помощ ? Силното ми желание да помогна ме накара да будувам много дни и да обмислям как могат да се преодолеят 10 стъпала без това да навреди на някого, без да замесвам финансовата помощ, как да подредя дневния си режим, защото имам и малко дете. След това обръщайки се откровено към себе си разбрах, че не мога да помогна по всички начини, че не знам дори кой е най-добрият начин, но това което мога да направя е да бъда до тази жена, тя се казва Станка и е прекрасна, да и дам любов, топлина, споделена усмивка, домашен кекс, смешна следобедна история, да и подаря от времето си на този свят. Ако не в споделянето на пътя, то къде другаде би могла да е истинската помощ.

Е, може би ми липсва малко твърдост, защото след всяка среща по пътя към дома си поплаквах, също и малко увереност, за да и вдъхна кураж, надежда, че има изход, че все повече хора се лекуват успешно, че живеенето е магия. Сега се уча на това с нейна помощ.

Стъпалата се оказаха преодолими, поне в моето сърце, в моя ум, и сигурна съм решение ще се намери и за физическия аспект от проблема. Заедно ще го търсим и ще си помагаме.

МС Мога Сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *