ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ ДА ДАВАТЕ / Далай Лама

10712409_10152459199022616_3412131868097175427_o

Когато срещнете някого, вие можете мълчаливо да му изпратите благословение, да му пожелаете щастие, радост и повече смях. Този вид мълчаливо дарение притежава огромна сила.

Едно от полезните неща, които научих в детството си, и на които уча и другите, това е никога да не влизам в нечий дом с празни ръце. Ще кажете, как да давам, когато и аз съм в недоимък? Вие можете да занесете цвете. Едно цвете. Можете да занесете картичка или просто бележка, в която да напишете нещо мило на човека, у когото отивате. Можете да поднесете комплимент. Можете да занесете молитва…

Вземете решение да давате, където и да отидете, когото и да срещнете. Благодарение на чудесното действие на този закон, колкото повече давате, толкова повече увереност ще придобивате. А когато вие получавате, вашата способност да давате повече също ще расте.

Нашата истинска същност е богатството и изобилието. Ние сме богати от природата, защото тя поддържа всяка наша потребност и желание. Ние нищо не губим, защото нашата същност е чиста потенциалност и безкрайни възможности.

Аз непрекъснато се опитвам да предам на хората колко ценно e това да имаш добро сърце. Тази проста черта от човешката природа може да се превърне в огромна сила.

Когато имате добро сърце и мъдрост, вие автоматично придобивате правилна мотивация и желание да правите това, което е необходимо. Ако в своите постъпки хората започнат да се ръководят от истинско състрадание, тогава ние можем да спасим и себе си, и околната среда. И да направим това е много по-лесно, отколкото да се приспособяваме към тежките и непредвидими условия, които се прогнозират за бъдещето.

Из реч на Далай Лама

МС Мога Сам

2 Comments

  1. Много мъдрост има в думите на Далай Лама.

  2. То и името Му подсказва това-море от познания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *