Автоимунни заболявания / МС – семинар с графиня Ангелика Волфскийл

Гарфиня Ангелика Волфскийл – специален гост в семинар на тема АВТОИМУННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ/ МС

 

(скрипт на уводни думи на Биляна Савова, начало на семинара)

Множествена склероза

Миастения гравис

Ревматоиден артрит

Системен лупус

Глутенова непоносимост

Злокачествена анемия

Витилиго

Склеродермия

Псориазис

Васкулит

Възпалителни заболявания на червата

Болест на Крон

Болест на Хашимото

Болест на Адисън

Болест на Бехтерев

Синдром на Сьогрен

Синдром на Вегенер

Синдром на Хайнц

Синдром на Бехчет

Синдром на Гилен Баре

Свръхактивна щитовидна жлеза

Реактивен артрит

Диабет тип 1

Псориатричен артрит

Анкилозиращ спондилит

Атипичен дерматит

Алопеция

Остеоартроза

Остеропороза

Уроцерозен колит….

Има над 100 вида автоимунни заболявания. И това, че официалната медицина им е дала имена, не означава, че знае достатъчно за тях и че има официално лечение.

Много от тях имат сходни симптоми, което ги прави трудни за диагностициране. Също така е възможно да имате повече от една диагноза едновременно. Автоимунните заболявания се развиват между периоди на ремисия (малко или никакви симптоми) и периоди на възпаления (влошаване на симптомите).

В момента лечението/въздействието на официалната медицина на автоимунни заболявания се фокусира върху облекчаване на симптомите, тъй като те твърдят, че няма истински лек. Лошoтo e, че медикаментите / имуносопресорите, които потискат имунната система, се използват за потушаване/облекчаване на симптоматиката, имат много странични ефекти, които усложняват общата картина. Негативният ефект на имуносупресорите прави организма лесно податлив на инфекции. Приложението на имуносупресорите е нож с две остриета. Появяват се рискове за възникване на нови, дори банални инфекции, които могат да усложнят състоянието на пациента.

Имунната система е сложна мрежа от клетки, тъкани и органи, които се обединяват, за да защитят организма срещу нашествениците. Те може да са бактерии, вируси, паразити и гъбички, или дори големи хранителни молекули, всички с потенциала да ни вредят, когато се окажат не където трябва.

Автоимунните диагнози не винаги се проявяват бързо и с много сиптоми. Понякога автоимунните състояния се развиват бавно, без дори да се осъзнава, че нещо не е наред. Може да отнеме години, за да се получи официална автоимунна диагноза.

 

Автоимунните диагнози в България

Информацията, която намерих е абсолютно непълна, но ето какво открих:

  • около 30 000 души са с болестта на Бехтерев
  • около 60 000 души са с ревматоиден артрит
  • с лупус са около 4 000 души
  • с МС над 10 000

Както казах – според официалната дефиниция тези диагнози са с неизвестна етимология и са – нелечими…

Дали е така?

Аз съм човек, живял с няколко автоимунни диагнози, които в онзи момент от живота ми ме бяха смазали с тежестта на симптоматиката си, с незнанието за тях на тези, които мислех, че ще ме лекуват и с много странични ефекти от медикаментозни намеси… Приличах на пробита кофа, в която се налива вода, но никой не запушва дупките, за да не изтича. Имах поредица от спонтанни аборти, тежки храносмилателни проблеми, диярия, хронична умора, косопад, вцепенявания на крайниците, изглеждах зле… Пълна развалина! Само на 35! След 5 години мъки – с Хашимото, тежка анемия, тумори на надбъбречните жлези, се появи и диагнозата множествена склероза…. И тогава съдбата ме срещна с истински лекар-невролог, който въпреки общата доктрина и протоколи, които следват всички, ми каза много важни неща, като две от тях бяха – първо да ми изреди всички странични ефекти на т.нар. „лечение“ на множествена склероза и второто важно нещо, което казвам и в подкрепа на днешната тема беше – тя ми каза „тялото е твое и ти решаваш какво да правиш с него“. Помнете този израз!

Започнах да гледам на себе си като сложно уравнение, на което да търся отговор. Исках да намеря начин да свържа всичките си симптоми и така да се стигне до първопричината за моето състояние. Ако искаме промяна, ние трябва да се променим, така казва Ганди и е безкрайно прав. Аз и много други хора сме живо доказателство, че може да се преодолее автоимунно заболяване, но освен това би трябвало и да сме причина и насърчение към медицинските среди да търсят и да правят допълнителни изскледвания и промени по темата с автоимунните заболявания. Да започнат да гледат на диагнозите като уникални, сложни човешки уравнения, в които роля играят и тялото, и психиката, и емоционалната интелигентност, и средата, и начина на живот, и мисловните ни модели…. Всичко! Защото ние не сме просто торба с кости, мускули, кръв, някакви органи и всичко това облечено в кожа… Ние сме много повече!

В докладите днес се отчита ръст от 9% увеличение на засегнатите всяка година, ръст за средства, свързани само с диагностицирането (рутинни лаболаторни тестове, тестове на антитела, имунологични тестове и др) от 4.5 милиарда за 2021 до 5 милиарда за 2022, като прогнозите са до 2026-та да се стигне до 6 милиарда….  Тези средства обаче не намаляват броя хора, напротив…

Все повече са диагностицираните млади хора от автоимунни заболявания и въпреки това, тези от които зависи преодоляването на този проблем бездействат и се правят, че не виждат добрите примери и практики? Каква е връзката между автоимунните диагнози, психичното здраве и емоционалната интелигентност? Кое е първото към което е добре да се насочи фокусът на лечение и промяна, когато се появят симптомите?

Семинарите на фондация МС – Мога Сам „ Мога Сам и Зная Как“ се завръщат след дългата пауза и днес тук при мен е един истински лечител, който идва не от Изтока, а от западния свят, но в своята работа умело е съчетал изкуството на древните практики на Индия и Китай и сравнително новата, в сравнение с тях и иновативна Шуслерова терапия. И ще говорим за автоимунните заболявания!

При мен е графиня Ангелика Волфскийл – натуропат, вицепрезидент на Немския биохимичен съюз, Шуслеров терапевт с над 20-годишен опит, автор на книги

и

д-р Нонна Петрова – педиатър, хомеопат, алерголог и ръководител на обучителния екип по Шуслерова терапия в Алпен Фарма България.

 

Добре дошли, дами!

Добре дошли и на всички присъстващи, които са тук на живо в студиото на Lаunchee, както и на тези, които ни гледат в момента или ще го направят по-късно в интернет.

Сега ще дам възможност на Ангелика Волфскийл да направи своето изложение и презентация по темата  Автоимунните заболявания / Множествена склероза“, а след това ще си поговорим и ще зададем въпроси, на които не сме чули отговорите. Нека сега слушаме внимателно.

Autoimmunkerkankungen MS BG_final

 

Вижте видео запис на целия семинар

 

Всичко за Шуслеровите соли е на https://shuslerovi-soli.bg/

Лична консултация с Графиня Ангелика Волфскийл – https://www.graefin-wolffskeel.de/

За връзка с фонадация МС – Мога Сам – ms@mogasam.org

МС Мога Сам